Premiul pentru cea mai de căcat platformă online merge la…

youtube.

Youtube-ul a fost pentru o perioadă de timp o platformă mișto unde puteai să te exprimi liber și cu o extraordinară durere în pulă. Totul era ok atâta timp cât încărcai conținutul tău și nu îți arătai pula în fața camerei, youtube făcea bani pe spatele tău, eventual îți arunca și ție niște mărunțiș, iar tu, ca un om simplu ce ești, erai fericit cu pseudo-faima pe care o aveai pe site. Problema e că youtube-ul, la fel ca orice lucru mișto, începe să se strice de la un timp, iar de câteva luni s-a opărit atât de tare la pizdă încât și-a întors toată comunitatea împotriva lui.

La început a fost vorba de clipurile de căcat pe care le băga pe gât, apoi de faptul că o arde mult prea politicăli corect, apoi a început să demonetizeze clipurile care conțineau cuvinte vulgare, iar de vreo 2 luni are niște algoritmi care te fac să disprețuiești platforma mai rău chiar și decât ai disprețui o fufă care etichetează zeci de persoane în pozele ei. Treaba cu algoritmii ăștia e destul de simplă – din numărul ăla al tău de abonați, să zicem că youtube trimite notificări la vreo 10% dintre ei. E, dacă din ăia 10% se uită puțini, să zicem sub un sfert, atunci youtube îți lasă clipul la numărul ăla de vizualizări, nu mai trimite notificări și se pișă pe tine cu jet, iar tu nu poți face nimic în privința asta. Ce o să faci? O să te muți pe Trilulilu și o să încarci clipuri acolo? Așa ziceam și io.

Youtube își va bate pula de creatorii de conținut cât și cum vrea el, cel puțin atata timp cât nu va exista vreo alternativă decentă care să îi facă concurență. De asta unii au ales să mănânce mai mult căcat decât trebuie pe platforma asta, pentru că altfel ar fi irelevanti și ar trebui să își caute un job real. Ăsta e motivul pentru care se face clickbait în prostie, de asta trebuie să te prostituezi și să arăți vreo țâță prin clipuri (nu, cu asta youtube n-are problemă, atâta timp cât nu înjuri în clipuri poți lejer să îți arăți și pizda câteva secunde) și de asta trebuie să fii atent la orice cuvânt pe care îl spui prin clipuri. Să nu mai vorbesc de faptul că colectivul de pe youtube este tras în jos de tipe fără pic de talent, dar care își mai arată țâțele prin clipuri sau care fac pe interesantele. Că youtube nu face nimic în privința asta, iar noul algoritm le favorizează pe fufele astea – din ăia care primesc notificările, mulți sunt copii care intră să mai vadă vreo țâță, iar alții intră din curiozitate, că știu că astea fac chestii prin care să stârnească discuții pe interneți, gen care e cea mai extraordinar de proastă dintre ele.

Adică, serios, așa ceva nu ar trebui să existe pe internet. E brutal de trist. Însă totodată ăsta e modul în care primesc mai mulți oameni notificări de la ele, le intră clipurile în recomandate și, de ce nu, le intră și în jegul ăla de trending. Iar ăsta e apogeul prostiei, în care creatorii de conținut din România sunt reprezentați de fufe și de oameni mici și nesiguri pe ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *