Ilie’s vlogs e un handicapat. Doar așa, ca să nu uitați

Nu cred că până acum l-a bănuit cineva pe Ilie de inteligență, însă în schimb mulți ați pus botul și ați crezut că Ilie e o persoană bună, căreia îi pasă mai mult de alții decât de el. Ce e drept, Ilie părea destul de prietenos și de pozitiv. Bine, uneori dacă îl primeai în casă, tipul îți pleca cu banii, cu aparatul de făcut senvișuri și cu ce mai prindea prin mână, însă dacă îi dădeai câțiva pumni la coaste ți le dădea tot timpul înapoi. Tot așa, cu zâmbetul pe buze.

Cu el mă cunosc dinainte să lingă cactuși cu sete și să devină popular pe youtube. Mai exact, cam de prin toamna lui 2015. Am lucrat cu el o perioadă la un proiect, iar cum proiectul ăla implica în mare parte scrisul, well, s-a dus pe pulă, că moldoveanul scria la fel cum vorbește prin clipuri – mult și prost. Încă de când m-am cunoscut cu el, Ilie mi-a zis că are în cap doar banii. Vrea să facă bani, la fel cum dorim toți, mulți și cu cât mai puțin efort. Ce e drept, încă de pe atunci scotea bani frumoși, mi-a și dovedit asta, deci în privința asta să nu aveți dubii – moldoveanul se descurca relativ ok cu banii dinainte să fie mare sculă pe youtube.

Acum că am lămurit câteva chestii, să discut puțin despre cum Ilie e un handicapat. Pentru proștii care în capul lor au o altă definiție a cuvântului handicapat – o să discut despre problemele psihice ale moldoveanului. Probleme pe care și așa le puteai observa dacă erai atent la ce căcaturi mânca prin clipuri (și la propriu și la figurat). Ca de exemplu, ați văzut că Ilie era mai tot timpul fericit prin clipuri. Vibra fericire în mai toate clipurile, mai puțin atunci când i-a fugit cățeaua de acasă. Și atunci când strigau la 3 dimineață niște unii la el ca să le dea autograf. Și atunci când au sărit niște vecini de-ai lui la bătaie. Și. Dar, în majoritatea timpului, Ilie era un om vesel, că fericirea e ușoară atunci când ești prost. Nu te gândești la viitor, ci la ce faci pe moment. De asta Ilie și-a filmat casa, de asta a spus chestii prin clipuri și de asta a mâncat atâta căcat pe youtube, că se gândea doar la fericirea din prezent, nu și la repercusiuni.

Lăsând la o parte faptul că Ilie e îmbucurător de prost, nu știu dacă ați observat, însă în anumite cadre din clipuri i se vedeau sechelele, pe care cel mai probabil le-a dobândit prin orfelinatul în care a crescut. Pe lângă căderile nervoase bruște pe care le avea, gândiți-vă că moldoveanul le-a făcut instagram pisicii, apoi puilor ei, cât și câinilor. Fiecăruia  în parte. Sfinte căcat, gândiți-vă și voi, ce om normal la cap ar face asta?

Chestia care l-a adus pe Ilie în starea asta e faptul că el ține cont de faptul că unii își bat pula de el și că consideră că ar avea ceva de demonstrat cuiva (sau cel puțin a considerat). Plus faptul că unii oameni ar fi capabili de orice pentru a își freca pulile de măselele lu’ Ilie, altfel nu îmi explic niște situații în care a fost pus. Uite, ca de exemplu, îmi spunea astă-vară Ilie că un tip a intrat la el în curte când dormea, i-a spus maică-sii adoptive că e un prieten de-al lui din România, iar mai apoi s-a dus în camera lui Ilie și a început să îl filmeze când dormea. Iar apoi când s-a trezit, tipul ăsta a început să își bată pula de el, așa, fără vreun stres și cu multă pasiune. Nu știu ce s-a întâmplat după, că nu am fost prea curios, însă cel mai probabil tipul a plecat de la Ilie după ce a fost rugat insistent. O altă fază pe care mi-a zis-o, tot așa, fără să îl întreb io de sănătate, ar fi când niște copii au cumpărat un șobolan și i-au pus numele Ilie. Și se plimbau cu șobolanul pe acolo pe la Ilie al nostru și strigau în cor „Ilie, te provoc să mănânci căcat” și alte chestii. Iar apoi se mânjeau până la coate cu căcat și chinuiau animalul îndopându-i căcat pe gură. E distractiv dacă e s-o luăm așa, însă pentru unii e tulburător, mai ales dacă provin de la orfelinat și duc câteva chestii în spate.
Și batjocura asta la care a fost supus moldoveanul l-a împins puțin câte puțin la starea în care se află acum. În care începe să ne arate muie, în care pune poze pe instagram cu cuțite, în care înjură lumea și în care își șterge toate cele peste 500 de clipuri. Fiți pe fază oameni buni, mâine-poimâine îi rade pe Roman Tătaru și pe Costeluș în cap, le dă câte un furcoi și pornesc să cucerească lumea.

12 thoughts on “Ilie’s vlogs e un handicapat. Doar așa, ca să nu uitați

 1. Ilie e un fel de Casey Neistat după o lună în Vaslui, mă rog, în Chişinău. Nu am putut să-mi explic niciodată de ce lumea îl urmărea, şi pe el, şi pe Casey. Nu era nimic impresionant, nu aveam de ce mă agăţa. Tu în viaţa reală poţi să fii o persoană minunată, dar eu nu vreau să ies, musai, la bere cu tine, de-asta suntem pe YT. Cu ce pula mea te încălzea pe tine să-i vezi viaţa unui tip random, cum îşi spală hainele sau ce meniu îşi comandă de la fast food? Puteam să înţeleg dacă era o celebritatea sau dacă avea, în morţii mă-sii, vreun talent aparte, dar nu, era doar o persoană care are la fel de multă importanţă pentru tine ca persoana lângă care ai stat în autobuz în drum spre shaormerie.
  Nimeni nu-i judeca şi nu le condamna conţinutul de mâna a şaptea pentru că erau „drăguţi”, „family-friendly”, „interesant din când în când”.
  Să mori tu că te interesa pe tine că şi-a pierdut câinele? Hai dă-vă în sloboz, ce e aşa greu să admiţi că ceva nu-ţi place? Nu ştiu, poate sunt eu prea bătrână şi nu mai prind trendurile la mine.
  Chiar mă bucur că am scăpat de o aşa canalie, am putea spune chiar că am reciclat, am ajutat natura… umană.

  1. Dar n-am scăpat, dacă era să se lase de youtube își ștergea direct contul, nu doar clipurile.

  2. Păi nici Primul Război Mondial nu s-a terminat imediat după ce s-au retras belgienii.
   Îmi place să cred că mai există o şanse.

 2. Tind să cred că nici omul nu este ok din câte mi-ai zis și la unele lucruri îl înțeleg destul de bine dat fiind faptul că și viața mea a fost destul de fucked up.
  Îl condamn totuși că a ținut să le spună abonaților lui fideli că el face YouTube doar pentru bani,ceea ce este extrem de dezamăgitor pentru ei,mai ales că unii îl idatrizează.
  A avut și el greșeli nu zic nu,dar nici un om nu merită atâta hate mai ales că pe unele persoane le afectează destul de tare iar pe alții îi doare la pulă.
  Avea un content destul de comic și cumva pe mine mă făcea să mai zambesc puțin. Nu sunt fană și nici nu îi țin apărarea dar consider că apariția lui pe YT nu face rău nici unui youtuber,mai ales că omul este pe filmul lui total.
  Nu vreau să fac hate nimănui ci doar mi-am exprimat opinia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *