Cum să te dai umorist pe Facebook chiar dacă tu ești antihaz

Am văzut acum câțiva ani un spectacol de-al lui Doru Octavian Dumitru. Îl știți voi, e tipul ăla care încerca să pară comic prin anii 2000, perioadă în care majoritatea românilor nu prea aveau contact cu lumea din afară, nu erau la curent cu toate chestiile care se întâmplau în afara granițelor, așa că anii 2000 au însemnat apogeul carierei lui Doru Octavian Dumitru, că tipul a putut să traducă dume și bancuri de prin alte țări și să și le asume, timp în care nimeni nu avea nimic de zis, că nimeni nu știa că tipul traduce și atât. După cum v-am zis, acum ceva timp l-am văzut pe DOD făcând ce făcea și acum 10-20 de ani – și aici nu mă refer la umor, ci la aceleași dume. Omul era pe filmul lui, avea același conținut bășit pe care îl livra publicului. Public care a venit să îl asculte doar pentru că tipul a însemnat ceva acum mult timp.

De atunci nu am crezut că o să văd pe cineva care va duce umorul mai jos decât l-a dus DOD. Pur și simplu, îmi era greu de imaginat că o să văd un vid mai mare de umor, un om care să ducă ștacheta umorului mai jos de atât, asta până când am dat de un tip din grupul Junimea. Îl cheamă Daniel Bîru, probabil mulți dintre voi îl știți. E un tip de prin Inapoiații de Sus, are 17 ani și a devenit pseudocunoscut după ce i-a scris Shakirei să vină la el la țară ca să mulgă vaca, să aibă o relație cu el și să trăiască fericiți dând împreună de mâncare la găini și la porci. Și e de înțeles de ce a făcut asta, că omul caută atenție, vrea să se facă cunoscut, e un lucru care îi stă în firea oricărei vertebrate care știe că trebuie să te ștergi la cur după ce te caci, nu invers.
Știu că vor veni câțiva proști și vor zice că am ceva cu tipul, dar chiar n-am, mă cam doare la 7 metri în fața pulii de el. Sincer să fiu, nici n-aș fi scris articolul ăsta despre el, că gen tipul nu va pricepe de ce e antihaz, că asta necesită și puțină inteligență. M-am pus să scriu asta din simplul fapt că tipul a zis la o postare de-a mea dintr-un grup că n-am argumente coerente când zic că e antihaz. Și a mai zis că el are mai mult succes decât are oricine îl critică. I-auzi.Pe bucăți:
„Sunt obișnuit să fiu criticat sever de cocalari sau persoane ciudate.” – Boss, treaba stă invers. Tu faci umor pentru cocalari, nu ești criticat de ei. Cât despre persoane ciudate, eu n-am văzut vreun om care emană radiații luminoase și nici pe torța umană din cei 4 fantastici să te critice.

„E doar critică fără argumente coerente, pe scurt, e frustrare.” – Frustrarea e un lucru bun, motivațional. Crede-mă pe cuvânt. Cât despre argumente, vezi mai jos.

„Oricum am mai mult succes la 17 ani decât o să aibă ăștia vreodată.” – Succes nu înseamnă să apari pe site-ul suceavanews. Bagă asta la cap, succesul nu înseamnă să fii cunoscut de niște mii de oameni care își bat pula de tine pentru că faci pe prostul. Sau pentru că faci dume pe înțelesul tuturor, la care să râdă până și babele din sat de acolo de la tine. Uite, eu nu mă laud și am peste 6.000.000 de vizualizări pe youtube, de peste 4 ori mai mulți abonați decât ai tu, iar mie, spre deosebire de tine, mi-au zis oameni mișto că sunt mișto. Tu cu ce te-ai ales? Cu oameni care râd la dumele „shakira lasă-l pe pique hai la mine să mulgem vaca”? Așa ziceam și eu. Uite, îl știi pe Elon Musk? Nu-l știi, că tu ești prost și ai impresia că din curul tău răsar curcubeie, însă îți zic eu că ăla e un om de succes. El, nu eu și nici mai ales tu.

Hai să vă arăt și câteva postări. Umor. Creativitate.
V-ați prins ce a făcut el aici? Ce umor fin, ce sloboz, adică dacă porți cămașă ca aia de mai sus ești demodat. Vorba asta fiind spusă de unul care încă face glume cu „demodat”, care-s aproape la fel de anoste și demodate ca și glumele cu Ceașcă.
E o vorbă, că cică umorul este pentru toate audiențele. Dacă prin absurd aș zice că faci umor, l-aș încadra la umorul pentru rebuturi. Pentru oameni limitați care dacă ar fi puțin mai proști ar fi în stare să mănânce pâine cu azbest. Cum căcat să îți fete mintea o dumă ca asta, să o postezi și în continuare să ai impresia că ești hazliu?
Recunosc, duma asta e amuzantă. La fel de amuzantă ca Doru Octavian Dumitru, dacă mă-nțelegi. E brutal de trist să faci astfel de glume și să le iei în serios, să crezi că ai făcut poante amuzante și creative. E ca și cum m-aș mânji eu de căcat pe față și după aș zice duma „cu ce seamănă o jumătate de portocală?”. Da, lumea va râde, ba de milă, ba că aș fi foarte prost, ba pentru că m-am mânjit de căcat, ba pentru că li se pare gluma bună. Știi pentru ce public faci tu glume? Pentru ăștia din ultima categorie, cărora li se pare bună poanta „cu ce seamănă o jumătate de portocală?”. Pe lângă ăștia, într-adevăr, mai sunt și alții care râd de tine la fel cum ar râde de unul care își mănâncă mucii cu pâine și leuștean. Nu e amuzant, dar parcă îți vine să râzi de un prost de genul.

În concluzie, tu, Bîrule, încerci să faci glume mediocre, deși nu ești hazliu. Așa că te adaptezi la nivelul publicului. Faci glume despre valoare și strâmbi din meclă pentru cei mai proști oameni ai planetei. Revenind la creativitate, ai putea să încerci să fii mai ca mine, deși n-ai cum, că eu sunt unicat și am imaginație, iar tu ești o tentativă inferioară de păcălici.

5 thoughts on “Cum să te dai umorist pe Facebook chiar dacă tu ești antihaz

  1. Mă jur că am crezut tot timpul ăsta că tipul e dobitoc pe bune.Mi-a oferit acea imagine de țăran prost și cu dume obosite câre trec imediat ce sunt spuse. Uimitor umor are mai ales când îmi aud prietenii zicându-mi „bă vezi că pulălăul ăla retard iar face glume ” deci e clar că și-a format o imagine de cocalar cu dume mai obosite decât mamaie ce urcă scările. Imaginea asta i-a devenit etichetă și degeaba se dă amuzant dacă tu ca om ai integritate zero și te cobori sub limita prostiei.Bravo,Ciprian!

  2. Se vede ca tot ce se scrie aici e muncit, si necesita timp chiar si pentru o pagina de articol. Cu toate astea, ar fi superb daca ai reusi sa arunci cate un misto mai des. Este cel putin relaxanta lectura. Ai o imaginatie debordanta si niste poante unice… genial content !

  3. Ma bucur ca nu sunt singurul care s-a intrebat: „cum pula mea exista oameni care chiar cred ca tipul asta e amuzant?Junimea s-a degradat de tot daca promoveaza glume de genu!”

  4. Doua chestii, cu una o sa-mi iau ceva injuraturi, dar imi asum. Asadar:

    1. Doru Octavian Dumitru avea, totusi, o calitate, el a fost unul dintre primii oameni care faceau ceea ce numim acum ONE-MAN SHOW. El centra, el da cu capul. Concura, la acea vreme, cu GRUPURI umoristice, tip Divertis, Vacanta Mare, Voua. El era singur. Si la inceput avea glume reusite. Prin anii 90. Apoi tot scadea, scadea. Voia sa aiba show-uri intinse ca durata, vorbea 3 ore singur. De ras radeai f putin spre deloc.

    2. Legat de grupurile astea de facebook, sunt pe cateva. Din pacate toate functioneaza pe principiul HAI SA-L LINGEM IN CUR PE MODERATOR. Daca ai un grup si ai reusit sa convingi macar o mie de oameni sa intre, apoi ii manipulezi misto. Iti tot bagi prietenii pe el, ii scoti pe cei care te urasc. Cand se ia cineva de tine il iei la pula pe acel grup, apoi indemni lumea sa se ia de el (pe alt grup se cheama RAID chestia asta). Nimic nou.
    Nu-l cunosc pe individ, dar nu ma mira nimic. Absolut nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *